VerhuizenShopInformatieMijn Verhuisvriend
VerhuizenVergelijking verhuisserviceNieuwsWoordenboekChecklistDownloadsVraag en antwoord
Hoe regel jij het

Doorzendservice van PostNL (niet voor verhuizingen!)

Doorzendservice van PostNL (niet voor verhuizingen!)

Deze service wordt in één adem genoemd met de Verhuisservice van PostNL. Toch is dit een heel ander product dat weinig met verhuizen te maken heeft. Post doorsturen is wat anders dan partijen informeren. De service wordt vaak gebruikt om te kijken welke instanties een verhuisbericht moeten hebben. De doorzendservice kost bijna EUR 60,= voor een half jaar!

Groot nadeel van de doorzendservice is dat post van andere postbezorgers niet doorgestuurd wordt. Steeds meer instanties sturen helemaal geen post meer zodat je nooit een goed beeld krijgt van partijen die je moet informeren.
Bekijk wat doorgestuurd wordt en wat niet.

Tijd --- Deze methode is te vergelijken met post verzamelen en dan informeren. Alleen corrigeer je hier de adreswijzigingen achteraf. Je informeert instanties pas als je verhuisd bent. Als je de post een half jaar door laat sturen dan ben je dus al die tijd bezig om adreswijzigingen te regelen. Tel al die tijd eens op! Je bent ook tijd kwijt met instanties informeren waarvan de post niet doorgestuurd wordt.
Kosten --- Kostbare oplossing voor iets waar je bij een verhuizing niets voor terugkrijgt. Je betaalt EUR 60,= voor 6 maanden terwijl je alles zelf nog moet regelen. Die kosten komen daar nog overheen.
Resultaat --- Als je zelf geen actie onderneemt dan komt de post na de doorstuurperiode gewoon weer op je oude adres. Dat is bij een verhuizing onacceptabel.
Overzicht --- Geen. Als je zelf niet bijhoudt wat je allemaal hebt gedaan dan is er met deze service totaal geen overzicht. Voorkom gedoe en regel adreswijzigingen door instanties rechtstreeks te informeren.

Zie ook:

Ga direct naar de volgende informatie

Wat is jouw situatie - Verhuisboekje - Post doorsturen -
Verhuisservice verhuizing, post verhuizen