VerhuizenShopInformatieMijn Verhuisvriend
Verhuistip - Verhuistip

Jouw GBA gegevens

Verhuistip - Verhuistip

Vraag bij de gemeente ambtenaar een uitdraai van jouw persoonlijke profiel uit de Gemeentelijke Basis Administratie op (GBA). Je bent verplicht om binnen 5 dagen na je verhuizing de (nieuwe) gemeente te informeren; vraag dan direct om een uitdraai van jouw profiel.

Geen dubbel of onnodig werk

Voorkom dat je dubbel of onnodig werk doet. De gemeente licht meerdere instanties in die je dan niet zelf hoeft te informeren. Denk bijvoorbeeld aan belastingdienst, uitkeringsinstanties, sociale verzekeringen enz.

Als je je adreswijziging doorgeeft dan hoef je deze partijen dus niet te informeren.

Deze zaken moet je altijd zelf regelen.

Post verhuizen - Verhuistip

Post verhuizen

Als je verhuist dan moet je post ook meeverhuizen. Post doorsturen heeft vaak geen zin. Informeer nu alle instanties rechtstreeks.

Kijk hoe de verhuisservice werkt.
Voordelige doorstuurservice - Verhuistip

Voordelige doorstuurservice

Laat enkele gefrankeerde enveloppen achter bij de nieuwe bewoners van je vorige woning. Vraag of zij om de 4 weken de restantpost willen doorsturen in een van de enveloppen.

Post doorsturen door Sandd en / of PostNL.
Stop ongevraagd reclame materiaal - Verhuistip

Stop ongevraagd reclame materiaal

Stop vervelende telefoontjes en ongevraagde reclame door je aan te melden bij postfilter.nl en het bel-me-niet register. Met de verhuisservice van Verhuisvriend.nl kun je je snel aanmelden voor deze registers.

Postcode loterij - Verhuistip

Postcode loterij

Ben je bang dat de prijs op de postcode van je oude adres valt? Speel dan door met de oude postcode of neem loten op beide postcodes.

Nu bedrijven en instanties informeren.
Zelf verhuizen of beetje hulp - Verhuistip

Zelf verhuizen of beetje hulp

Je kunt natuurlijk alles door een verhuisbedrijf laten doen maar dan blijven er toch altijd zaken die je zelf moet regelen. Zo moet je altijd zelf je post verhuizen.

Hulp bij post verhuizen.