VerhuizenShopInformatieMijn Verhuisvriend
VerhuizenVergelijking verhuisserviceNieuwsWoordenboekChecklistDownloadsVraag en antwoord

Wat doet het verhuisboekje voor mij

Met het verhuisboekje breng je eenvoudig en overzichtelijk in kaart welke instanties je moet informeren over je nieuwe adres. Eerst maak je een lijst met zaken waar je aan moet denken bij je verhuizing. Daarna kies je de gewenste instanties. Het verhuisboekje informeert deze instanties of stelt een voorgedrukte brief voor je op. Alle berichten moeten stuk voor stuk bevestigd worden. Je verliest dus niets uit het oog.

Persoonlijke checklist maken

Je kiest uit een zeer uitgebreide categorielijst zaken die voor jou van toepassing zijn. In dit onderdeel maak je dus een persoonlijke checklist die je helemaal toespitst op je persoonlijke situatie of de situatie van je gezin.

Abonnementen kranten informeren. Informatie verhuizen

Instanties selecteren

Nadat je een eigen checklist hebt gemaakt kun je de bedrijven en instanties selecteren. Per gekozen categorie kun je kiezen uit een lijst van namen. Als een partij niet in de lijst staat dan kun je zoeken of zelf toevoegen. Enkele voorbeelden:

  • Sport: Clubs en verenigingen in de buurt van je vertrekadres
  • Goede doelen: Meest gebruikte / meest voorkomende
  • Pech hulp: Alle bedrijven die het aanbieden
  • Huisarts: Artsen in de buurt van je vertrekadres
  • Regionale dagbladen: Kranten in je regio (Zie voorbeeld).

Instanties regionale dagbladen selecteren. Informatie verhuizen

Verhuisbericht, opzegging of aanmelding opstellen

Kies wat je bij de geselecteerde instantie wilt doen. Opzeggen, aanmelden of een verhuisbericht (standaard).

Adreswijziging opzegging aanmelding selecteren. Informatie verhuizen

Berichten versturen

Het boekje behandeld jouw berichten en verstuurt ze. Ook stelt het boekje brieven voor bedrijven die je handtekening moeten hebben. Alleen even ondertekenen en op de post doen dus. Aan de indicatie bij de instantie kun je zien hoe deze instantie geïnformeerd moet worden.

Berichten versturen stoplichtjes. Informatie verhuizen

Herinneringen versturen

Het boekje verstuurt automatisch herinneringen als een bericht niet bevestigd is. Zo voorkom je dat verhuisberichten niet verwerkt worden. Per leverancier houdt het verhuisboekje bij waar nog een herinnering naartoe moet. Als een instantie na drie herinneringen nog niet heeft bevestigd dan krijg je van ons het advies om zelf contact op te nemen met de leverancier. Als een wijziging bevestigd is dan stoppen de herinneringen ook.

Herinneringen versturen leveranciers. Informatie verhuizen

Controle en overzicht

Het boekje is gedurende de hele verhuisperiode beschikbaar. Door vaak terug te komen blijf je op de hoogte van je adreswijziging. Controleer of het loopt zoals jij het wilt. In het overzicht kun snel zien wat al geregeld is en wat nog niet.

Ga direct naar de volgende informatie

Post doorsturen - Familie en vrienden - Tijdelijk adres -
Verhuisservice verhuizing, post verhuizen