VerhuizenShopInformatieMijn Verhuisvriend
VerhuizenVergelijking verhuisserviceNieuwsWoordenboekChecklistDownloadsVraag en antwoord
Hoe regel jij het

Verhuisservice van PostNL (pas op!)

Dit was voor de komst van Verhuisvriend.nl de enige manier om een deel van je adreswijzigingen uit te besteden. De verhuisservice is bijna gratis. Je kunt alleen enkele landelijke partijen zoals banken en energiebedrijven informeren (in het meest gunstigste geval 5 van de 50 adreswijzigingen) . Alle overige partijen moet je zelf doen. Met alleen de verhuisservice van de post schiet je dus niet veel op. Omdat de service gratis is worden je ingevulde persoonsgegevens doorverkocht voor reclamedoeleinden. Extra reclame in je post en e-mail moet je dus voor lief nemen.
Vergelijk deze verhuisservice met Verhuisvriend.nl

Tijd --- Je bent niet alleen tijd kwijt met invullen van de service, je moet alle lokale en regionale instanties alsnog zelf regelen. Daarnaast ben je extra tijd kwijt omdat je veel zaken, waarvan je dacht dat ze geregeld waren alsnog nog zelf moet regelen. Dat kost extra tijd en is erg vervelend. Als je je achteraf ook nog moet afmelden voor allerlei ongevraagde reclame die je via deze verhuisservice krijgt dan is dit een zeer tijdrovende oplossing.
Kosten -- Je moet op een paar landelijke partijen na alles zelf regelen. De meeste kosten moet je maken met herstellen van niet geregelde zaken. Bellen en schrijven om zaken recht te zetten kosten je meer dan je verwacht.
Resultaat -- Als je alleen gebruik maakt van de PostNL Verhuisservice dan is er niet veel geregeld. Op enkele landelijke partijen na moet je alles toch nog zelf doen. Daardoor is het resultaat teleurstellend.
Overzicht --- Je weet bij deze service nooit zeker of jouw berichten daadwerkelijk verwerkt worden. Een lijstje met instanties die je informeert ontbreekt en je kunt niet terug om te kijken of je nog wat moet invullen. Je moet dus zelf een systeem opzetten om de overige instanties te informeren.

Zie ook:

Ga direct naar de volgende informatie

Wat is jouw situatie - Verhuisboekje - Post doorsturen -
Verhuisservice verhuizing, post verhuizen