VerhuizenShopInformatieMijn Verhuisvriend
VerhuizenVergelijking verhuisserviceNieuwsWoordenboekChecklistDownloadsVraag en antwoord
Hoe regel jij het

Hoe regel jij het?

Hoeveel ervaring heb jij met adreswijzigingen?

Adreswijzigingen doorgeven? Hoeveel ervaring heb jij ermee? Het goed doorgeven van adreswijzigingen wordt vaak onderschat. Een gemiddeld gezin moet tussen de 40 en 75 instanties informeren. Dat zijn er veel meer dan je in eerste instantie zou denken.

De meest voor de hand liggende zaken zoals energiebedrijf en internet vergeet bijna niemand. Het gaat fout bij regionale en lokale instanties zoals autogarage, spaarkaarten, airmiles, AH bonuskaart, tankpas, huisarts, kerk, apotheek, bibliotheek, sportclub, abonnementen enz. Regel je dat niet goed dan komt jouw persoonlijke post bij een ander op de mat. Hoe ga jij al je adreswijzigingen regelen?

Tijd Kosten Resultaat Overzicht
Verhuisboekje Verhuisvriend.nl +++ +++ +++ +++ Verhuisboekje van Verhuisvriend.nl. Informatie verhuizen
Post verzamelen -- + + ++ Post verzamelen en dan informeren?. Informatie verhuizen
PostNL Verhuisservice --- -- -- --- Verhuisservice van PostNL (pas op!). Informatie verhuizen
PostNL Doorzendservice --- --- --- --- Doorzendservice van PostNL (niet voor verhuizingen!). Informatie verhuizen

+++ = Beste uit de vergelijking    --- = Slechtste uit de vergelijking

Tijd

De tijd die je nodig hebt om al je adreswijzigingen te regelen. Het doorgeven en bevestigen van adreswijzigingen, opzeggingen en aanmeldingen aan alle instanties waar je in het bestand staat.

Kosten

Uitgaven om adreswijzigingen door te geven. Hierbij moet je denken aan kosten voor een service, postzegels, telefoontjes maar ook aan dubbele maandlasten omdat wijzigingen niet correct of tijdig doorgekomen zijn bij de betreffende instantie.

Resultaat

Hoeveel van de instanties die je moet informeren krijgen ook daadwerkelijk een verhuisbericht en wat is de kans dat je instanties vergeet.

Overzicht

Kun je zelf zien wie je een bericht hebt gestuurd en wie nog niet. Heb je een overzicht van instanties die je bericht verwerkt hebben of die je nog moet informeren of herinneren.

Meest gebruikte methoden:

Ga direct naar de volgende informatie

Wat is jouw situatie - Verhuisboekje - Post doorsturen -
Verhuisservice verhuizing, post verhuizen