VerhuizenShopInformatieMijn Verhuisvriend
VerhuizenVergelijking verhuisserviceNieuwsWoordenboekChecklistDownloadsVraag en antwoord
Verhuisnieuws
Algemeen
Verhuizen met een muisklik
Zaterdag 06 september 2008, Alice Plekkenpol
Han Pot heeft zelf net een nieuw onderkomen betrokken. "Verhuizen vind ik geen probleem, het is zelfs leuk af en toe een nieuwe start te maken.
Alleen het wijzigen van het adres bij al die bedrijven, instanties en clubs is zo tijdrovend. Het kost veel tijd alle adressen van scholen, verenigingen, tijdschriften en dergelijke te verzamelen. Vooral met een gezin tikt het snel aan. Zo kwamen wij op het idee voor Verhuisvriend.nl , onze website.
Al in 2006 inventariseerden Han Pot, Bert Yland en Rogier Verdegem of er behoefte aan een dergelijke site bestaat, en wat klanten dan precies zouden willen. ,,Er bestaan al langer verhuissites met lijstjes om aan te vinken (zoals de verhuisservice van TNT Post, red.), maar geen enkele zoals onze site. Wij geven niet uitsluitend tips, wij nemen vooral werk uit handen.
De klant vult in ongeveer een uur tijd het verhuisboekje op de site in en wij zorgen ervoor dat alle adres-wijzigingen worden doorgevoerd. In dat verhuisboekje geven ze onder meer aan of ze een andere energieleverancier willen en zo ja,
per wanneer, welke abonnementen naar het nieuwe adres moeten, welke verenigingen aangeschreven moeten worden, enzovoorts. Wij voeren dat vervolgens uit en houden daarbij ook het tijdspad in de gaten. Sommige instanties willen namelijk een verhuisbericht vier weken van tevoren, anderen drie maanden voor de verhuisdatum.
Verhuizende mensen kunnen bij ons alle denkbare contacten en contracten online informeren over hun verhuizing." Verhuisvriend.nl rekent daarvoor een eenmalig tarief van 19,95 euro.
Deels om kosten te dekken, maar ook om grappenmakers buiten de deur te houden. Inmiddels zijn vele honderden bedrijven, clubs en instanties aangesloten bij de website.
Het is echter niet de bedoeling dat er commercieel wordt gewerkt, adressen van klanten worden dus niet doorverkocht aan bedrijven. Wel kunnen bedrijven aanbiedingen doen aan klanten van Verhuisvriend.nl , maar dat loopt dan via de website. Privacy speelt een grote rol: de klant geeft alleen die gegevens door die strikt noodzakelijk zijn en die hij zelf
kwijt wil. De website kent drie elementen: het eerder genoemde 'verhuisboekje' waarmee je alle administratie regelt; een webshop waar je voor het zelf verhuizen verhuisdozen, noppenfolie, verhuiskaarten en andere benodigdheden kunt bestellen en een verhuisforum waar gebruikers onderling tips uitwisselen.
De site werkt met simpele tabjes met trefwoorden als huis (alles dat aan het huis vastzit, zoals energie), persoon (krant, huisarts, sportclub), en omgeving (informatie over lokale leveranciers van verhuisrelevante diensten als klusbedrijven, interieurwinkels, schilders en tijdelijke woonruimte).
Han Pot weet dat vooral jonge gezinnen en alleenwonenden regelmatig verkassen, gemiddeld een keer in de zeven jaar. ,,Jaarlijks verhuizen in Nederland 1,7 miljoen personen, dat is 10 procent van de totale bevolking. Aangezien verhuizen al jarenlang in de top drie van stressveroorzakers staat, moet er voor onze site zeker een markt zijn.
Wij willen hét platform worden voor verhuizende mensen."

Meer nieuws:

Woningontruiming Regionaal verbreedt dienstenpakket
Woningontruiming Regionaal verbreedt dienstenpakket. Adreswijziging en opzeggingen sneller en beter geregeld.
Verhuisvriend.nl nu ook voor klanten RE/MAX
Verhuisvriend.nl nu ook voor klanten RE/MAX. Klantbelang centraal bij dienstverlening.
DHL kiest voor verhuisservice Verhuisvriend.nl
Eerste groot postbedrijf kiest voor structurele verbetering klantenbestanden.
Petje af voor Verhuisvriend.nl
Verhuisvriend.nl winnaar van de Post Award 2009.
Promotiecampagne van start
Campagne begint in hart van Nederland. Aftrap landelijke promotie Verhuisvriend.nl in Utrecht en Amersfoort.
Liberalisering postmarkt
Verhuisvriend.nl vult gat in postmarkt.
Liberalisering postmarkt vraagt om andere aanpak doorstuurservice.
Stichting Starter verhuisvriendelijk
Samenwerking met Stichting Starter. Eerlijke voorlichting en informatie van doorslaggevend belang.
Verhuizen wordt lifestyle
Gemaksservice koppelen aan lifestyle op fair. Appeltjes kado op Landgoed Twente Fair, pakkend thema voor nieuwe service.
Verhuisshop door Hubregtse
Cartonnagefabriek werkt samen aan webshop. Hubregtse gaat het shopassortiment van Verhuisvriend.nl rechtstreeks leveren aan klanten.
Weeshuis Sri Lanka blij met donatie
Stichting weeshuis Sri Lanka. Verhuisvriend.nl adopteert Somawathi Nivasa Holland House of Hope!